opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Ach, jak miluji, jak trpím. Srdce mi zžírá ohnivá touha a nelze ji uhasit. Každý den se trápím pohledem na svou vyvolenou. Každý den spřádám plány. Každý den mi rodiče hubují. „Nesmíš, “ říkají... celý článek »


…málem posílal Ivo Fencl do redakce Plže. Vše zavinil lehce diskutabilní název jeho nové knihy Zabiju Putina v Karlových Varech, kvůli němuž se o něj začala zajímat ruská ambasáda. Pan Fencl ale není James Bond, takže se rozhodl dělat mrtvého brouka... celý článek »


S tebou stále svítí slunce, s tebou chodím ruku v ruce. S tebou vím, co říci mám, s tebou nudu nevnímám... celý článek »


Šášovy výhružky o změně povolání [›] není možno brát příliš vážně. Šáš totiž není schopen sbalit si malý baťůžek ani na víkendovou cestu, navíc je to typický homo urbanus... celý článek »


Přiznejme si to, co se literárních akcí o prázdninách týče, pytel se s nimi v západních Čechách zrovna neroztrhl... celý článek »


Některá umělecká díla je dobré dodávat i s návodem k použití. Někdy je to nápad přímo autora, jako v případě mého oblíbeného spisovatele Ivo Fencla. Ten neúnavně plní sekci Komentáře pod všemi svými na internetu vydanými články detailním popisem okolností vzniku toho kterého díla... celý článek »


Tuto knihu jistě můžete označit i za pátý díl slavné Meyerové ságy, ale fakticky jde o odbočku, o sto osmdesát stran dlouhou prózu odvyprávěnou jednou z "čerstvých" upírek (pouze tři měsíce "stará" Bree, která byla nemilosrdně zlikvidována ve čtrnácti anebo patnácti, přesně si už nepamatuje)... celý článek »


Pomalu jsme se blížili ke Carlově kanclu, kde už na židli seděla nějaká mužská postava. Neviděla jsem ho moc dobře, jen siluetu jeho postavy a z ní mi bylo jasný, že je to muž. Carl mi otevřel dveře a pustil mě jako první. Osoba se otočila a podala Carlovi ruku. ,,Dobrý den.“... celý článek »


Správa zámku v Nebílovech zve veřejnost na Večer s poezií, kde představí staročeskou a italskou poezii v nedávno nově nainstalovaném zeleném salonku nebílovského zámku... celý článek »


Osud uštědřil Plzeňskému kraji krutou ránu! Než se básník Karel Hynek Mácha, autor slavné knihy Máj, stačil stát ctihodným právníkem a přesídlit z Litoměřic do Plzně... celý článek »

kniha týdne

sojka_regaly
November 2021
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
< Oct Dec >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody