opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Admin jaymz při zastřihování svého apartního vousu rozbil zrcátko, rozsypal sůl, když si vařil ranní kávu a nebo před ním cestou pro noviny přeběhla černá kočka. Jaymz je totiž asi prokletý.

Vše začalo minulý týden, když těsně před výpravou do Prahy jeho vymazlená motorka přestala vydávat zvuky jako spokojená kočka a potom přestala vydávat zvuky úplně. Jaymz musel překonat stud a vyrazil do stověžaté matičky žlutým autobusem, jehož posádka neumí správně vyslovit anglický název svého zaměstnavatele. A dokonce to tak prý dělají schválně.

Motorkář v metru vzbudil zájem žen, dívek i skupinky revizorů. A tak se jaymz dozvěděl, že plnocenná jízdenka, kterou s vítězným úsměvem podal revizorovi, není to samé jako jízdenka základní, takže ho celých 6 korun rozdílu stálo 700 korun pokuty.

Včera se jaymz opět pohyboval po městě hromadnou dopravou. Tentokrát šlo o Plzeň, a protože je jaymz hrdým držitelem Plzeňské karty, nepředpokládaly se žádné problémy s jízdným. Náš admin z tramvaje vystoupil u pomníku, zaradoval se, že snad poprvé vidí Klatovskou u ostrůvku prázdnou, a spolu s dalšími lidmi vstoupil do vozovky. Mimo přechod. A celá tato legrace ho stála dalších 500 korun.

Dnes jaymz nakupoval v Tescu. Skupina důchodců při průchodu bezpečnostním rámem spustila alarm, ale pracovník bezpečnostní služby, který se právě vracel z toalety, zahlédl už jen jaymzova záda. Admin byl mladíčkem zastaven a před zraky okolostojících čumilů důkladně prohledán.

Sérií složitých výpočtů došel jaymz tomu, že kvůli zdržení v Tescu skončí platnost jím zakoupené hodinové jízdenky asi 2 minuty před cílovou stanicí. Rozhodl se dnes už nepokoušet osud a raději zakoupil jízdenku další. A dobře udělal, protože těsně před jeho stanicí se mu před očima zablýskl revizorský odznáček.

Teď už je jaymz bezpečně doma, cpe se guláškem se šesti, který mu šáš v jakémsi záchvatu altruismu vyrobil, a my se usilovným studiem knih Ariany a Ravena Argoni snažíme přijít na to, jak našeho kamaráda prokletí zbavit.


Leave a Reply

kniha týdne

sojka_regaly
November 2021
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
< Oct Dec >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody