opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Český rozhlas ve spolupráci s Filozofickou fakultou UK v Praze vyhlašuje pro studenty středních škol literární soutěž u příležitosti šedesáti let uplynulých od zahájení vysílání Rádia Svobodná Evropa do Československa v květnu 1951... celý článek »


Hovoříme-li o literárním regionu a chceme-li se zabývat tzv. regionální literaturou, obvykle se v takovém případě vydělují tři autorské okruhy: takřečení rodáci, kteří v tom či onom místě se narodili, někdy i vyrostli nebo strávili část dětství, maturovali atd., jejich další umělecké působení je však již spjato s jinými lokalitami... celý článek »


Nová kniha členky Střediska západočeských spisovatelů a odborné asistentky na plzeňské Katedře obecné fyziky Západočeské university dr. Jitky Prokšové (spoluautorky víc než desítky učebnic a skript) poskytla ústřední hrdince Luise lásku skutečně jen po kapkách a postupně. Vždycky trochu. A nakonec… Ale to neprozrazujme... celý článek »


Bezednost.
Nejprve stezka bludných balvanů.
Matných jak šupiny úhořů.
Bystřiny topící se v mlze...
celý článek »


Řekne-li se v umělecké Plzni hodně hlasitě „Ááááá!“, měl by se vnímavým duším ihned vybavit Ason-klub a hned nato Antidivadlo. To by mělo mít podle abecedy přednost, co však Ason-klub, který už má léta tučná i hubená za sebou a pomyslně je už ve věku, kdy o jeho dospělosti (ne-li přezrálosti) nelze pochybovat? celý článek »


Nakladatelství Fragment ve spolupráci s portálem eReading.cz připravilo pro své čtenáře novou zajímavou nabídku. Na eReadingu si nyní může každý zájemce zakoupit tištěnou plus elektronickou verzi vybraných titulů Nakladatelství Fragment, a za obě knihy dohromady zaplatit pouze maloobchodní cenu tištěné verze... celý článek »


O stříbřitělesklý halmochron můžete bojovat s ostatními scifisty v soutěži, kterou pořádá plzeňský klub Andromeda.Začínající básníci, kterým bude letos max. 22 let, se mohou zapojit do soutěže Ortenova Kutná Hora 2011... celý článek »


Než vás zahrneme jarními literárními soutěžemi všeho druhu, musíme si být jistí, že jste na podobná klání dobře teoreticky vybavení. O víkendu jste mohli v Lutové pilovat umění povídky na víkendovém semináři, tentokrát máme něco i pro lenochy... celý článek »


Nedávné vydání antologie soudobé západočeské prózy a poezie (ba i komiksu aj.) s názvem Na dva západy (Občanské sdružení H_aluze, Ústí nad Labem 2010) samozřejmě není ničím takovým, co by plzeňskou kulturní veřejnost rozbouřilo či pobouřilo tolik jako primitivistické (nádherně či strašlivě?) a především až provokativně předražené kachny (čti: kašny) v historickém centru města... celý článek »


Další informace... celý článek »

kniha týdne

sojka_regaly
September 2019
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
< Aug Oct >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody