opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



To je docela báječné překvapení, že se piráti (nebo Piráti?) zmocnili Literárního západu: ten se zdá být po pirátském převratu nebo po pirátském puči - alespoň na první pohled - opravdu a hned nějaký ohnivější a bouřlivější... celý článek »


Jirka Ulrich se narodil 22. 10. 1936 ve Strakonicích. V letech 1955-1960 vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou (ing.) a pracoval pak jako výzkumný pracovník v oblasti slévárenských pojiv ve Škodovce. Nyní je v důchodu... celý článek »


Obchodní centrum Plaza Plzeň vyhlásilo soutěž o nejlepší báseň. Ta má být na téma Jaro a musí naprosto neočekávaně obsahovat slova Plzeň Plaza (v tomto pořadí)... celý článek »


Jsme piráti. Ovládli jsme Literární západ a zajali většinu redakce. Výkupné posílejte potrubní poštou v malých neoznačených mailech. Za Šáše požadujeme dvojnásobek... celý článek »


Náhle zemřel Zdeněk Šmíd, spisovatel, který se sice už před desítkou let usadil v Praze, přesto si bez jeho osoby a především bez jeho tvorby veškerý literární Západ čili literaturu západočeského regionu skoro nedovedeme představit... celý článek »


Čas od času problesknou veřejností návrhy, jak zlepšit prostředí, v němž žijeme. Většinou se ty plány týkají čistoty ovzduší, vody nebo trávníků plných psích… víte čeho? Tyto akce vypukávají před volbami, kdy se politici, chtějí-li být zvoleni, potřebují zviditelnit a každé téma z této oblasti je dobré... celý článek »


Jakub (22) měl mladšího bratra Davida, který se chystal do autoškoly. „Tak si to nejdřív zkusíš za naším penzionem, ty pako, ne?“ řekl Jakub jednou v neděli (v dubnu) a významně pohlédl na svoji holku (20). „Jedeš s námi taky. Ne? Anebo chceš pouštět draka?“... celý článek »


Doma není nikdo prorokem a zřejmě zvláště jím nemůže být či se jím stát slavný spisovatel, který odešel do ciziny (nebo do ní byl vypuzen, resp. polovypuzen, podle toho, jak kdo podobné záležitosti posuzuje) a v exilu si vlastním přičiněním získal slávu bez nadsázky celosvětovou... celý článek »


Když se v plzeňské galerii Azyl udělovaly 19. března ceny literární soutěže Vlny modrého delfína, vystoupil jsem tam vestoje s povídkou Myška, kterou v doladěné podobě uveřejní snad měsíčník Plž. Byla nafilmována, jako už den předtím vPolanově síni, a já po udělení cen kupodivu hned „nevymizel“ po anglicku domů PSÁT... celý článek »


Známý plzeňský básník Josef Hrubý si z nedělního ceremoniálu ve Stavovském divadle odnesl cenu Magnesia Litera za knihu veršů a koláží Otylé ach. "Chtěl bych poděkovat vám všem, kteří se staráte o to, co básníci někdy šeptají, křičí nebo prostě říkají, na rozdíl od byrokratů, lidí praktických... celý článek »

kniha týdne

sojka_regaly
October 2020
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
< Sep Nov >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody