opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Jen namyšlenci se domnívají, že vědí všechno (a nechávají si nakukávat nejrůznější nesmysly včetně pomluv), Sokratové zase dobře vědí, že nevědí nic – a našinec se tím pádem pohybuje mezi oběma extrémy, rádoby vševědoucím náfukou být nechce a stát se prý nic nevědoucím filosofem Sokratem není každému přáno... celý článek »


Zajímá-li vás, co psaly plzeňské noviny třeba v roce 1848, pomůže vám digitální knihovna Kramerius... celý článek »


Měl jsem to štěstí věnovat se v Plzni výuce krásné literatury české v letech, kdy tam působil prof. Aleš Haman – to byla hvězdná doba plzeňské literární bohemistiky! Nic na tom pochopitelně nemění ani skutečnost, že Haman dojížděl z Prahy a vlastní literární život v západočeské metropoli sledoval jen z povzdálí... celý článek »


Exministryně Daniela Kovářová, kterou bulvár nazývá sexuální dračicí, vydala další sbírku povídek Nebe Peklo Ráj... celý článek »


Kdysi míval pojem „žlutá knížka“ zcela jiný, přičemž dosti hanlivý význam, řekne-li se však „žlutá knížka“ dnes v Plzni, nemůže jít o nic jiného než o třetí prozaickou publikaci plzeňského básníka a divadelníka (hned poprávu lze namítnout, že Antidivadelníka) Jana Sojky s poměrně výmluvným, nepříliš však překvapivým názvem... celý článek »


V úterý 17. května v 17 h vystoupí v Polanově síni kriminalista Tomáš Herajt, který představí svou knihu o historii plzeňské policie... celý článek »


Vítejte v temném koutku Literárního Západu, kde je rozdíl mezi fikcí a realitou utopen v jemně zelenkavém mlžném oparu, kde můžete mít sny jakékoliv barvy, pokud si zvolíte barvu černou, kde mrtví vstávají z hrobů a straší živé (a mnohdy i naopak). Vítejte v ZOMBínově záhrobní zahrádce... celý článek »


Ministerstvo kultury i Domažlice rozbily prasátka a přispěly na další ročník literárního setkání CHOPOJ 2011, který se bude konat 20. – 22. května v Domažlicích. Těšit se můžete na... celý článek »


Když se to vezme kolem a kolem, Antidivadelníci si nemohli pro křest knihy svého principála Jana Sojky vybrat lepší den než pátek 13. (května)... celý článek »


Vždycky jsme záviděli umělecké škole v Zámečku. Nejen impozantní prostory, ve kterých sídlí, ale hlavně údajnou přítomnost ducha, který po večerech děsí příliš pilné studenty... celý článek »

kniha týdne

sojka_regaly
January 2020
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
< Dec Feb >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody