opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Vždycky jsme záviděli umělecké škole v Zámečku. Nejen impozantní prostory, ve kterých sídlí, ale hlavně údajnou přítomnost ducha, který po večerech děsí příliš pilné studenty. K tomu od Karla Čapka  víme, kdo ve skutečnosti třídí dopisy České poště, takže jsme se rozhodli pořídit si pro naši redakci strašidlo vlastní (občasného tiskařského šotka nepočítáme). A protože jsme frikulíni, co rádi hustě vytuněný věcičky, nespokojili jsme se s jen tak obyčejným zoufalcem v prostěradle, ale pořídili jsme si rovnou krvelačnou příšeru z temnot Banachova normovaného lineárního prostoru ZOMBína.

ZOMBín je docela milý chlápek, takové socializované dvojče dr. Sheldona Coopera. Hodně toho ví a nebojí se své znalosti použít. A rozhodně se s ním člověk nenudí. Zkrátka kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat! Problém nastává v okamžiku, kdy něco přestane fungovat. To se z roztomile vrnícího ZOMBína stává nebezpečná tříšestková šelma. A osud horší než smrt čeká na toho, kdo pronese zaklínadlo to nejde.

Do redakce LZ ZOMBín prvně zavítal v souvislosti s naším svérázným redakčním systémem. Šáš totiž zatoužil ověřit si, že mu jeho Plzeňané rozumějí, a rozhodl se na web přidat ankety. (Jenže vy, uličníci, skoro neklikáte.  A když už, tak na odpovědi, které šáš neschvaluje – viz kašna šibenice zvítězivší nad podle šáše esteticky hodnotnějším samopalem.) Každopádně úkon, který by průměrně inteligentnímu šimpanzovi zabral několik minut, nám ostříleným redaktorům trval hodinu a stejně jsme neuspěli.

Nastoupil tedy ZOMBín. Zkoušel všechno možné včetně tajných html značek, dokonce si vymyslel i několik nových.  Nepomohla ani vynucená konzultace s tvůrcem toho pekelného vynálezu. Systém i přihlížející šáš se střídavě hroutili, až ZOMBínovi došla trpělivost.  Navrhl, abychom tento redakční nesmysl, který i v klidovém stavu hlásil přes 40 chyb a varování, zmačkali, zahodili a vyměnili za něco, co bude mít pro změnu technickou podporu, spoustu zajímavých udělátek, a to vše pokud možno zdarma.

Šáš, který si uvědomil, že se ZOMBín pokouší zavraždit jeho s obtížemi vypiplané dítě, zpanikařil, zapomněl na všechny dobře míněné rady (nekoupat, nekrmit po půlnoci…) a prohlásil, že to přece nejde.  Co ZOMBín odpověděl, nevíme, protože jeho slova zanikla v dusotu kopyt čtyř apokalyptických koní. Po podrobnostech toho, jak se mu nakonec našeho redaktora podařilo přemluvit, nepátráme, ale jsme si celkem jistí, že jeho přesvědčovací metody byly v přímém rozporu s Ženevskou konvencí. Faktem je, že se šáš poté musel podrobit opakované dynamické meditaci vedené kalousem ušatým na TV Barrandov známým jako Vlastík Plamínek. Dopadla dobře, jen teď prostě musíme před šášem schovávat všechny plechovky od sušenek.

A to je výsledek našeho snažení: větší, hezčí, výkonnější a hlavně multifunkční web, navíc stoprocentně bio. Created by ZOMBín & šáš, provided by WordPress. Nezdá se vám ten svět najednou trošku… LEPŠÍ?


Leave a Reply

kniha týdne

sojka_regaly
April 2024
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
< Mar May >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody