opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



A aj, milí západočeští literáti, vy mladší, mladí, nejmladší, ale poklidně i vy dříve již narození, dokonce i vy, co jsou už starší než pisatel těchto řádků. Zasněte se, představte si, že je vám dejme tomu už nebo teprve sedmdesát let, případně osmdesát let, koneckonců i osmdesát pět nebo rovnou devadesát let... celý článek »


Každý národ má své hrdiny, padouchy, zrádce i mučedníky. Zatímco padouši a zrádci tajně kuli pikle, posílali udání na všechny strany, plány ponorkových základen na Lipně či naopak zvací dopisy pro cizí armády, hrdinové padli svíravše rukama svůj oblíbený vražedný nástroj za zvuků dunění děl a ječení leteckých pum... celý článek »


Jsem archivářem slov zviditelněním vizí. Předávám generacím myšlenky lidí... celý článek »


Posloucháte rádio? Máte svou oblíbenou stanici, potřebujete ho kvůli rychlému dopravnímu zpravodajství, pouštíte ho jen jako zvukovou kulisu, nebo si na něj vzpomenete jen při placení povinných poplatků?... celý článek »


Vraťme se opět k Obci spisovatelů: na jedné straně jde z hlediska jejího nynějšího nevelkého významu všehovšudy o nafouknutou kulturní bublinu, na druhé straně máme co činit s institucí, která by mohla současné české literární kultuře prokázat hojné, přičemž nikoli medvědí služby... celý článek »


Pohřeb, soucitné oči sousedek, stejné řeči. Co taky povídat zvláštního? Důležitá je upřímnost a podpora, která se přelije z podané ruky. Nevím, jak to všechno proběhlo, bylo to strašlivě dlouhé a přitom jsem lpěla na každém tónu hudby, na každém kousku rakve odplouvající za oponu... celý článek »


Pražský literární dům pořádá ve spolupráci s Literárním domem v Horní Falci, Evropským Comeniem v Chebu a Hesenskou literární radou česko-německé setkání autorů a překladatelů... celý článek »


Léto má být pochváleno, i když občas jako kdybychom k tomu neměli mnoho důvodů: když v červenci nastane od nedělního rána černočerná tma, pak tento způsob léta může kdekomu připadat přespříliš rozmarným, namoutě více než podivným... celý článek »


Neskládám básně skládávám uhlí by údy neztuhly když venku mrazně... celý článek »


„Johna Lennona zavraždil autor bestsellerů Stephen King a Chapman jen dostal peníze, aby na sebe vzal vinu za vraždu. Tato teorie vyzdvihuje fyzickou podobu Kinga a Chapmana i kódovanou vládní zprávu, údajně skrytou v novinových titulcích během týdne před vraždou... celý článek »

kniha týdne

sojka_regaly
March 2020
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
< Feb Apr >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody