opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Zatímco srpen či září 2011 bylo možno shledat jako měsíce, kdy se významná výročí hledají jen těžko (což jest způsobeno jednak kvantitou událostí a dále téměř nepodstatným faktem, že je nikdo nehledal, neboť Zahrádku zachvátila urputná lenost)... celý článek »


Ve středu 2. listopadu v 18:00 připomenou v Polanově síni mandolinista Petr Vrobel, básnířka Radka Prokopová a Ivo Fencl básníka Kozmu Prutkova... celý článek »


1. listopadu v 17 h v Plzni vystoupí hned dvě zajímavé dámy. V Polance to bude Markéta Dočekalová... celý článek »


V srpenci to bylo 120 let od úmrtí spisovatele Jana Nerudy. Vzpomněli na něj i klatovští elektronici... celý článek »


Tiše, ve vší tichosti se v těchto dnech po Plzni rozšířila neuvěřitelná zpráva či spíše zvěst, že jedné osobnosti západočeského kulturního života bylo minulou sobotu… no, docela hodně let... celý článek »


26. října v 17 h pořádá KKKV komorní pořad představující skladatele, zpěváka, spisovatele a malíře Richarda Pachmana, který zpívá své skladby, prokládá je autorskou četbou... celý článek »


„Radši bohatě žít než bohatý umřít,“ mínil Samuel Johnson (1709-1784). Tato slova stála u dveří bytu ve Staropramenné 12 v Praze na Smíchově, kde žil u rodičů Jiří Grossman (1941-1971). Víte však, že v letech 1962-1963 hrál v plzeňské Alfě na dnešní Americké? celý článek »


Krajská knihovna Karlovy Vary pořádá ve studijním oddělení v Lidické další ze svých pravidelných autorských čtení... celý článek »


Tak nám nezabili Ferdinanda, ale zvolili nového předsedu Obce spisovatelů. Došlo k tomu pár týdnů po letní valné hromadě, která (přes naprosto mizivou účast členstva) zvolila novou Radu Obce a z jejího prvního nebo brzkého jednání pak vzešel i zmíněný nový spisovatelský šéf... celý článek »


Kulturní kavárna Jabloň pořádá v sobotu 15. října ve 20 h hudebně poetickou akci s názvem Vějíř. Další týden (tj. 22. října opět ve 20 h) se tu pro změnu sejdou Jan L. Heinl a Jiří Č. Ulrich se svými hosty... celý článek »

kniha týdne

sojka_regaly
September 2019
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
< Aug Oct >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody