opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Trvá to několik let a brzký konec čekat nemožno. Emocionální diskuse (to v závislosti na profesi diskutérů), ale i věcné publicistické texty, skeptické povětšinou: elektronická kniha nejde na odbyt! Prý právě naopak: jsou to tištěné knihy, kterých se vydává stále více a více... celý článek »


Neúnavný hledač normalizačních cenzorů a zapálený fanoušek dr. No, jenž v žádném případě nečte Literární Západ, se vrací! Bohu...žel nikoliv na LZ, ale do Krajské knihovny v Karlových Varech... celý článek »


Ivo Fencl je další z autorů, který se zapojil do internetového projektu Romány zdarma... celý článek »


Nejlepší kniha roku!! Tohle tuze ryčně v duchu dryáčnické reklamy provolává titulek na první stránce v deníku Lidové noviny, v němž se v sobotním výtisku dále oznamuje, že touto „nejlepší knihou“ se stal román Umberta Eca Pražský hřbitov... celý článek »


Blíží se doba, kdy mnozí z nás vyrážejí chtě nechtě ze svého pohodlného obydlí do víru (velko)města/obce/lesa ulovit nějaký ten stromek (krvelačnější pak i kapra), což je neklamným znakem příchodu Vánoc. Přinášíme proto souhrn otevíracích dob jednotlivých knihoven... celý článek »


Chcete-li si alespoň na chvíi odpočinout od vánočního shonu, navštivte v úterý 20. prosince ve 20 h kavárnu Jabloň... celý článek »


V pátek 16. prosince v 16 h máte jedinečnou možnost prohlédnout si za normálních okolností uzavřený kostel Všech svatých na Roudné... celý článek »


Proč se na okamžik pouhý nestat lesageovským kulhavým ďáblem a nenahlédnout do literárních příbytků různých významných českých lokalit neboli některých našich královských měst... celý článek »


Knihovna města Plzně na prosinec připravila hned dvě literární akce pro malé čtenáře... celý článek »


Chce-li dívka svému příteli naznačit, že by miminko mohli „konečně už“ míti, jako třeba jíž její sestra rodná dítě má, může dívka i kus oděvu neteřina symbolicky vzít a budoucímu manželovi ho poslat... celý článek »

kniha týdne

sojka_regaly
April 2020
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
< Mar May >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody