opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Je to zhruba rok, kdy šáše posedla naprosto ženiální myšlenka vylepšit redakční systém LZ. A stejně jako další nápady našeho velkého myslitele nám tento plán hodně vzal, ale mnohem, OPRAVDU mnohem víc dal... celý článek »


Jubileum Karla Jaromíra Erbena (200. výročí narození) nemělo v našich médiích ani v novější knižní produkci takovou rezonanci jako skoro navlas stejné jubileum Karla Hynka Máchy o rok dřív.. celý článek »


Kapitola, ve které se hostinský T´aBasco nemůže zbavit dvou nočních hostů a je mimoděk zatažen do jejich bláznivého rozhovoru. celý článek »


Přečetl jsem si během pobytu v Konstantinových Lázních článek z kulturní sféry, v němž se odkazovalo na slova M. C. Putny, mj. literárního dějepisce naší tzv. katolické literatury 19. a 20. století, podle nichž… celý článek »


Známá česká spisovatelka, která se kvůli svým milostným avantýrám nedostala do České nebeské komise, zemřela před 150 lety... celý článek »


Západočeská galerie v Plzni ve Sklepě (Pražská 13) přivítá... celý článek »


O poměrně komplikovaném pokusu vyhubit hlodavce v Mořičvílském městském muzeu. celý článek »


26. ledna se v L-klubu Knihovny města Plzně koná prezentace, autogramiáda, film a beseda k nové knize známého fotografa, šumavského patriota Jana Kavaleho. celý článek »


Když už tady po sobě cvičně házíme silnými slovy, jestli e-knihy ano, či ne-e, je třeba upozornit na pdfko... celý článek »


Opravdu není nic komičtějšího než někde vyštrachat pět let starý článek, nezměnit v něm skoro ani čárku nebo možná nějakou tu čárku ano a dokonce i středník k tomu, budiž, i to může dát někomu setsakramentskou práci, jenže na smysl nebo na ne-smysl textu to dozajista nemá a nemůže mít žádný vliv... celý článek »

kniha týdne

sojka_regaly
June 2020
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
< May Jul >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody