opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Po z našeho pohledu nepříliš „plzeňském“ slavnostním zahájení EHMK 2015 vzniklo v Plzni něco, čím se dá opravdu pochlubit. Knihovna města Plzně ve spolupráci s Galerií města Plzně, společností Plzeň 2015, Střediskem západočeských spisovatelů a Unií výtvarných umělců vydala Vizitkář západočeských spisovatelů a výtvarníků.

vizitkar(z webu plzen.eu)

Výtvarníci se v publikaci prezentují reprodukcí dvou svých děl, spisovatelé pak textem, který je přeložen nejméně do jednoho světového jazyka. Nejvíc místa si pro sebe zabral rokycanský rodák Vhrsti, ukázka z jeho knihy Už se nebojím tmy byla přeložena do angličtiny, němčiny, francouzštiny, italštiny, horno- i dolnolužické srbštiny, islandštiny a řečtiny.

Vizitkář bude zdejším kulturním institucím sloužit k propagaci Plzně. Jediný web o literatuře v kraji Literární Západ kvalit kulturní instituce ani vzdáleně nedosahuje, a proto na něj nevyzbylo. Z tiskového prohlášení, které se objevilo na webu města, bohužel nevyplývá, že by se publikace dala koupit, a tak i vám, obyčejným Plzeňanům nezbyde nic jiného než otravovat někoho z prezentujících se autorů, možná vás pak nechá do knihy nahlédnout.

UPDATE: Vizitkář je skutečně neprodejný, ale je možné o něj požádat Knihovnu města Plzně, SZS, Galerii města Plzně nebo Unii výtvarných umělců. Několik set výtisků je připraveno pro společnost Plzeň 2015 a město Plzeň. LZ svůj Vizitkář získalo díky dr. No a Janě Horákové z KmP. Oběma děkujeme.

 

 

 


kniha týdne

sojka_regaly
May 2021
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
< Apr Jun >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody