opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Vítězkou osmého ročníku soutěže Dívka Šumavy se v roce 2013 stala nejmenší z finalistek, devatenáctiletá Barbora Povišerová z Českých Budějovic, která nejvíce zabodovala svojí volnou disciplínou, kdy v kombinaci baletní a gymnastické sestavy představila své téma Fantom Opery. Soutěž Dívka Šumavy se v roce 2014 transformovala a dnes je z ní mezinárodní soutěž ČESKO – SLOVENSKÁ MISS. Přečtěte si rozhovor, ve kterém Bára vysvětluje, proč podporuje mezinárodní charitativní projekt plzeňského malíře Petra Šrédla a autora scifi povídek Jana Vavřičky.

Proč jste se rozhodla podpořit projekt Vostrá krása?
Když jsem dostala nabídku, abych podpořila projekt Vostrá krása, tak jsem neváhala ani minutu. Myslím si, že v dnešní době je důležité nemyslet jen na sebe, ale pomoci i druhým. Tento projekt mi přišel originální a jsem ráda, že mohu být jeho součástí.

Jaký máte vztah k fantasy?
Když jsem byla mladší, tak jsem četla všechny díly Harryho Pottera a celkově k fantasy mám vztah velmi kladný. S žánrem scifi jsem nepřišla zatím příliš do styku, ale věřím, že se to v budoucnu změní (smích).

Jak se vám líbí obrázky Petra Šrédla?
Obrázky od pana Šrédla se mi velice líbí. Myslím si, že každý si v nich najde to, co chce a že zdaleka nejde pouze o erotické obrázky, ale je v nich mnohem více.

Máte nějaký oblíbený originální obraz doma či v kanceláři?
Již 7 let společně se svojí mamkou pořádám charitativní Andělskou aukci pro českobudějovickou Arpidu. Tato akce spočívá v tom, že děti z centra Arpida malují v průběhu roku obrazy, které se potom v prosinci na Andělském večeru draží. Každý obraz má svého patrona z řad známých osobností a celkově se za těch 7 let vybralo pro Arpidu kolem 4 milionů. V loňském roce mi jeden z hostů daroval obraz, který si vydražil. Tento obraz je pro mě tím nejcennějším, který doma mám. Pokaždé když ho vidím, tak si uvědomím, které hodnoty jsou v životě skutečně důležité.

dusek_barca4 Foto: Vojtěch DušekChcete být okolím raději vnímána jako hodná zakřiknutá dívka, nebo akční vostrá holka?
Přála bych si být vnímána okolím přesně taková, jaká jsem. Myslím si, že jsem akční holka, která se nebojí projevit svůj názor. Rozhodně bych o sobě neřekla, že jsem zakřiknutá (smích).

Jakou knížku jste naposledy četla?
Když jsem byla mladší, tak jsem četla kolem 3 knih týdně. V poslední době na čtení nemám tolik času, kolik bych si představovala. Naposledy jsem četla knihu Papírová města od Johna Greena.

Kdy jste naposledy namalovala nějaký obrázek a co to bylo?
Vzhledem k tomu, že mám čtyři mladší sourozence, tak se malování moc neubráním. Nejčastěji maluji svým sestrám princezny (smích).

Z jakého posledního úspěšného projektu máte radost?
Poslední rok byl pro mě tím nejtěžším v životě a díky tomuto období jsem si uvědomila spoustu věcí. Od té doby mi dělají radost i maličkosti. Nejvíce si vážím však toho, že mám skvělou rodinu a přátele, studuji školu, která mě baví, mám dobrou práci a jsem zdravá.

Máte nějaký vzkaz pro autory projektu Vostrá krása?
Autorům projektu Vostrá krása bych chtěla složit velkou poklonu za to, jaký kus skvělé práce mají za sebou. Zároveň bych jim chtěla popřát, aby projekt měl velký úspěch a naplnil veškerá očekávání.

Co byste vzkázala lidem, kteří přijdou na stránku projektu a váhají, zda-li mají Vostrou krásu podpořit?
Myslím si, že projekt Vostrá krása je velmi originální a stojí za podporu. V dnešní uspěchané době každý hledí hlavně sám na sebe, a to je velká škoda. Pojďme zkusit to změnit a zamyslet se i nad osudem druhých. Prvním krokem může být podpora projektu Vostrá krása. Děkuji!


Leave a Reply

kniha týdne

sojka_regaly
August 2022
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
< Jul Sep >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody