opuštěná místa

odkazy

kmp

czech_lit

saspi

vanili

cechura

epika

nava


jsme na facebooku



Je to zhruba rok, kdy šáše posedla naprosto ženiální myšlenka vylepšit redakční systém LZ. A stejně jako další nápady našeho velkého myslitele nám tento plán hodně vzal, ale mnohem, OPRAVDU mnohem víc dal. Například nového člena ZOMBína, který se pomalu ale jistě pasoval do pozice šéfa technického odboru Společnosti pro uvádění věcí na pravou míru. Tam se zabývá různými rozkomíhanými těžišti (rozptýlenými, huláká ZOMBín mávaje zlostně rukama) a dalšími věcmi, které jsou třeba pro takový běh hustým lesem hortensií naprosto nepodstatné. Ale nešť.

Nový LZ se rodil v bolestech. Šáš vytáčel ZOMBína nej(h)různějšími požadavky, ale nejvíce úpornou snahou o symetrii. Protože ta v přírodě NEEXISTUJE. A ve WordPressu zjevně také ne, vždyť přidání malé mezery tam a větší támhle spolehlivě zabralo celý den. Šáše pro změnu děsilo ZOMBínovo neutuchající nadšení, s jakým se LZ věnoval. Nezalíbí se mu web natolik, že se pokusí šáše svrhnout? ZOMBínova snaha se ale ubírala jiným směrem, i když stejně nebezpečným. V zájmu ulehčení práce a hlavně šetření času redaktorů občas měnil nastavení článků, tu přidal nový program, onde nějaký odinstaloval. A nikdy nám o žádné z těchto úprav neřekl, takže jsme obvykle všechen uspořený čas trávili hledáním toho či onoho.

funny-windows-error22 Před časem se ZOMBínovi ozval náš jediný a největší troll, abychom my, holota cenzorská, přestala brát jméno páně nadarmo a okamžitě ho odstranila z našeho estébáckého plátku. ZOMBín chvíli přemýšlel, pak nevěřícně kroutil hlavou a potom se už jenom smál. Původcem všeho zla byl podle všeho odpovědní formulář, který se objevuje na konci každého příspěvku s povolenou diskusí. Kombinací přehnané úslužnosti webového prohlížeče a bordelismu a ignorantství pana uživatele se sám předvyplňoval, a to bylo vyhodnoceno jako špiónská činnost ze strany LZ. ZOMBín poučil páně galeristu, že člověk, který nechce své jméno na všech těch internetech vidět, by si jím asi neměl označit své počítače, email a už vůbec by pod ním neměl vystupovat ve všemožných diskusích. A vzhledem k tomu, že jediná možnost, jak formulář vymazat, byla udělat pořádek v počítači majitele, navrhl, ať mu pan Em notebook přinese a ZOMBín úkon osobně provede. A to bylo naposledy, kdy kdokoliv z redakce o panu trollovi slyšel. Tedy že na Jožina z galerie, koho by to napadlo, platí jen a pouze smazaná webová historie!

Většina požadavků je ale zaplať bůh k věci. Velebit nás jistě budou čtenáři s unavenýma očima, jimž se titěrný text špatně četl (a ti, kteří si neumí stránku na monitoru zvětšit), došlo totiž k úpravě velikosti písma. Rádi budou dozajista i majitelé starších strojů, kteří měli potíže s rychlostí načítání stránek. I to bylo vylepšeno. Šáš se také konečně přemluvil a dodal několik set nových fotografií. A abyste se lépe orientovali v galeriích opuštěných míst, označili jsme nové příspěvky červeným štítkem.

Pokud by se ale našlo ještě něco, co vás při čtení LZ otravuje (a tím nemyslím kvalitu příspěvků), neváhejte se ozvat na redakční mail.


One Response to “Redakční (p)osel 3.1”

Leave a Reply

kniha týdne

sojka_regaly
April 2024
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
< Mar May >

dívka týdne

divka_tydne_299

komentáře

  • Ivo Fencl { Čítám recenze od Františka Fuky na jeho stránkách, na chvíli mě napadlo, že by mohlo... }
  • Ivo Fencl { Poprosil jsem spisovatele Jana Koubka (autora výborného románu Matky), aby mi jeho partnerka Zuzanin dech... }
  • Cyril NAVRÁTIL { Jsem mladým začínajícím autorem a bývalým studentem FF UK a nyní (1.9.) začíná má crowdfundingová... }
  • kohoutek ze zlaté kuchyně { Líbí se mi váš styl psaní. Dobrá práce! }

anketa

Dělá Středisko západočeských spisovatelů dost pro literaturu v regionu?

zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

LZ banner

Morris & Woody